RSS-feed
Nieuws
feb
9
Grondige upgrade datacenter
Toegevoegd door Thomas Rumbaut op 09 februari 2012 11:27

Goed nieuws: nadat vorig jaar de koeling van het datacenter al vernieuwd werd, zullen ook alle andere onderdelen van ons datacenter in de komende maanden vervangen worden. De netwerkcapaciteit zal daarmee met maar liefst een factor 40 keer vergroten.

Het LCL datacenter in Antwerpen is intussen 8 jaar oud. Hoewel de infrastructuur altijd prima gefunctioneerd heeft, beslisten LCL en uitbater Nucleus om de site grondig op te waarderen. Vorig jaar werd de koelingscapaciteit al uitgebreid. In 2012 zullen in verschillende fases ook de verhoogde vloer, stroomverdeling, cablering en het toegangssysteem aangepakt worden. Tevens zullen de noodstroomfaciliteiten verder uitgebouwd en aangepast worden tegen het einde van het jaar.

Door over te schakelen op het concept van "hot contained corridors" zal de lucht op een efficiëntere en dus milieuvriendelijkere manier gekoeld kunnen worden. Ook de netwerkinfrastructuur krijgt een grondige facelift, waardoor de capaciteit van het datacenter met een factor 40 vergroot. Applicaties die veel bandbreedte vergen kunnen dan ook probleemloos in dit datacenter ondergebracht worden.

Een precieze timing voor deze werken is er nog niet, maar alles gebeurt in fases zodat de downtime minimaal gehouden kan worden. We houden je hierover zeker verder op de hoogte.


Reacties (0)
Plaats een nieuwe reactie
 
 
Volledige naam:
E-mail:
Reacties:
CAPTCHA-verificatie 
 
Typ de tekst hieronder over. We vragen je dit om automatische registraties van computers te voorkomen.

Powered by Kayako