RSS-feed
Nieuws
jul
27
Welkom op de nieuwe Helpdesk
Toegevoegd door Thomas Rumbaut op 27 juli 2012 15:11

De regelmatige bezoeker merkt het wellicht meteen: onze Helpdesk onderging een grondige upgrade. De website kreeg niet alleen een volledig nieuwe lay-out, ook de achterliggende code werd volledig vernieuwd. Met de nieuwe Helpdesk hopen we je nog beter te kunnen helpen. Een vraag over je hostingpakket, je website of ICT binnen je jeugdwerkorganisatie? Dan is dit de place to be!

Voor de meest gestelde vragen én het bijhorende antwoord kan je terecht in de Kennisdatabank. In de nieuwsrubriek vind je het laatste nieuws van Jnet, onze hostingdienst. Toch nog een andere vraag? Maak dan een ticket aan en we proberen je zo snel mogelijk verder te helpen. Veel plezier ermee!


Lees meer »



mei
16
Nieuwe anti-spamservers
Toegevoegd door Thomas Rumbaut op 16 mei 2012 14:45

Zoals aangekondigd in de laatste nieuwsbrief hebben we gisteren een nieuwe anti-spamoplossing in gebruik genomen. Op enkele uitzonderingen na verloopt het mailverkeer voor alle klanten voortaan via de Hosted Cloud van SpamExperts, een anti-spamprovider die wereldwijd mails voor ruim 1,2 miljoen domeinen en 50 miljoen mailadressen controleert op spam. Met een scannauwkeurigheid van 99,98% zorgt deze provider er voor dat zo goed als geen spamberichten nog in je mailbox belanden.

Een mail naar bijvoorbeeld info@mijnorganisatie.be wordt eerst gescand door één van de 24 servers van SpamExperts die zich bevinden in verschillende datacenters overal ter wereld. Gaat het om een spambericht, dan wordt het bericht geweigerd of bij twijfel in quarantaine geplaatst. Een goedbedoelde mail wordt gewoon doorgestuurd naar de server waarop je hostingaccount staat en wordt daar in je mailbox gestoken of doorgestuurd naar een persoonlijk e-mailadres.

Wat moet ik doen als mails niet toekomen?

Voortaan kan iedereen met een e-mailadres inloggen op http://antispam.jnet.be (vroeger konden alleen gebruikers van een POP3/IMAP-mailbox dat). Eens ingelogd kan je een wachtwoord instellen en vervolgens nagaan welke e-mails door het systeem gescand werden, rapporten opvragen en eventuele berichten uit de quarantaine halen. Zeker in de eerstkomende weken controleer je best regelmatig of het systeem geen fouten (false postives) maakt.

Ook als domeinbeheerder (hostingverantwoordelijke) kan je vanaf nu inloggen op dit systeem. Je krijgt dan al het mailverkeer voor je domeinnaam te zien en kan instellingen doen voor alle mailadressen die via het controlepaneel Plesk werden aangemaakt.

Let op: de eerste keer dat je het systeem gebruikt moet je je als e-mailgebruiker of domeinbeheerder registreren. Dat doe je via dezelfde pagina als deze waar je kan inloggen als e-mailgebruiker of domeinbeheerder.

Waar vind ik meer informatie?

We hebben de meest gestelde vragen opgelijst in onze Kennisdatabank op http://helpdesk.jnet.be/antispam. Toch nog een vraag? Aarzel dan niet en contacteer ons via helpdesk@jnet.be of bel ons tijdens de kantooruren op (09) 231 82 70.


Lees meer »



mei
9
Nieuwe beveiligingscertificaten voor Plesk en mail
Toegevoegd door Thomas Rumbaut op 09 mei 2012 16:33

Omdat de certificaten van het controlepaneel Plesk op het punt stonden om te vervallen, werden deze certificaten vandaag op alle servers vernieuwd. Als gevolg hiervan kan het zijn dat je opnieuw een beveiligingswaarschuwing krijgt wanneer je probeert te surfen naar het controlepaneel. Hetzelfde geldt voor de SSL-certificaten in je mailclient.

Wil je af van de beveiligingswaarschuwing die zo'n certificaat met zich meebrengt, dan kan je het "installeren". Hoe dat moet, hangt af van de browser die je gebruikt. Je leest er alles over in het artikel "Bij het inloggen op Plesk krijg ik een foutmelding over de beveiligingscertificaten. Wat moet ik doen?".

Voor de beveiligde verbinding van POP3, IMAP en SMTP wordt voortaan op alle servers hetzelfde Plesk-certificaat gebruikt.


Lees meer »



mrt
27
Staat mijn IP-adres op de FTP-blacklist?
Toegevoegd door Thomas Rumbaut op 27 maart 2012 13:28

Hackers maken vaak gebruik van de brute force-techniek om een wachtwoord te achterhalen. Hierbij gebruiken ze geautomatiseerde programma's die honderden keren proberen om met een willekeurig of logisch wachtwoord binnen te geraken op een server. Om dit soort aanvallen te blokkeren, zijn onze servers uitgerust met een systeem dat IP-adressen automatisch blokkeert na te veel mislukte FTP-pogingen op korte tijd. Voortaan kan je online nagaan of je IP-adres geblokkeerd werd.

Alle informatie hierover hebben we verzameld op www.jnetstatus.be/bfd. Je kan daar ook controleren of je IP-adres geblokkeerd werd.


Lees meer »



feb
9
Grondige upgrade datacenter
Toegevoegd door Thomas Rumbaut op 09 februari 2012 11:27

Goed nieuws: nadat vorig jaar de koeling van het datacenter al vernieuwd werd, zullen ook alle andere onderdelen van ons datacenter in de komende maanden vervangen worden. De netwerkcapaciteit zal daarmee met maar liefst een factor 40 keer vergroten.

Het LCL datacenter in Antwerpen is intussen 8 jaar oud. Hoewel de infrastructuur altijd prima gefunctioneerd heeft, beslisten LCL en uitbater Nucleus om de site grondig op te waarderen. Vorig jaar werd de koelingscapaciteit al uitgebreid. In 2012 zullen in verschillende fases ook de verhoogde vloer, stroomverdeling, cablering en het toegangssysteem aangepakt worden. Tevens zullen de noodstroomfaciliteiten verder uitgebouwd en aangepast worden tegen het einde van het jaar.

Door over te schakelen op het concept van "hot contained corridors" zal de lucht op een efficiëntere en dus milieuvriendelijkere manier gekoeld kunnen worden. Ook de netwerkinfrastructuur krijgt een grondige facelift, waardoor de capaciteit van het datacenter met een factor 40 vergroot. Applicaties die veel bandbreedte vergen kunnen dan ook probleemloos in dit datacenter ondergebracht worden.

Een precieze timing voor deze werken is er nog niet, maar alles gebeurt in fases zodat de downtime minimaal gehouden kan worden. We houden je hierover zeker verder op de hoogte.


Lees meer »




Powered by Kayako